Artemissers actief in Wommels, Groningen en Nijmegen

WINSUM – Leden van de Loopgroep Artemis uit Winsum waren het afgelopen weekend actief in het Friese Wommels, Groningen en Nijmegen. Winsumer Willem Hofman had de sokken er goed in en liep naar de winst in Friesland.

Slachterin Wommels

Willem Hofman uit Winsum heeft zaterdag in het Friese Wommels in zijn 77e wedstrijd onder de vlag van Artemis zijn eerste overwinning geboekt. Hij was de snelste op de halve marathon bij de mannen 40.

Na twee jaar afwezigheid door corona organiseerde de sv Friesland met medewerking van het plaatselijke restaurant, de tennisvereniging en vele onmisbare vrijwilligers weer de Slachterin met keuze uit de afstanden 5, 10 en 2.1 kilometer vanuit Wommels. Met totaal 171 deelnemers was de organisatie zeer tevreden. Het was ondanks een beetje wind prima loopweer. De deelnemers aan de halve marathon volgden een prachtige verkeersluwe maar open route via Kubaard, Swarte Beien, Kromme Syl, via de Slachtedyk over de Kromme Slachtebrug, de Gouden Engel, De Klieuw, Reahus, Melahuizen, Itens, Easterein en weer terug naar de finish op het kaatsveld in Wommels.

De halve marathon trok 50 deelnemers waaronder de in goede vorm verkerende Artemissers Willem Hofman en de stad-Groninger Marnix van den Brink. Zoals gemeld was de Winsumer de rapste bij de mannen 40 in 1.40.04 uur. Zijn voorsprong op de nummers twee en drie in zijn categorie bedroeg meer dan 5.30 minuten. Van den Brink noteerde voor de tweede keer binnen veertien dagen een persoonlijk record op deze afstand. Hij klokte een tijd van 1.44.32 uur, goed voor een 8e plaats bij de mannen 50. Zijn gelopen tijd betekende een verbetering van zijn oude toptijd van 1.25 minuten.

Kill the Hill Groningen

Steenbok Sport, een winkel voor lopers en wandelaars, organiseerde zondagmorgen in het recreatiegebied Kardinge Kill the Hill, een recreatieve loop met hoogtemeters op en rond de bekende Kardingebult. De totaal 170 deelnemers konden kiezen uit de afstanden 4, 8 en 16 kilometer, opgebouwd uit rondjes van twee kilometer.

Arjen Kwint uit Loppersum, in de voorbereiding op een trail over veertien dagen in de Belgische Ardennen, was namens Artemis van de partij en wel op de 8 kilometer. Hij werd 32e bij de mannen in 56.33 minuten,

Zevenheuvelenloop Nijmegen

Prima droog loopweer, vijf graden, weinig wind, veel publiek, veel sfeer en het felgekleurde bladerdak langs de Groesbeekse heuvels vormden zondagmiddag het decor van een weer geslaagde Zevenheuvelenloop in en rond Nijmegen. Het aantal deelnemers op de 7 kilometer op zaterdag en de 15 kilometer op zondag bedroeg respectievelijk 5000 en 14.400.

Onder deze vele duizenden deelnemers op de 15 kilometer bevond zich ook een tweetal Artemissers. Jaap Smith uit Baflo finishte bij de mannen 50 als 389e in 1.12.29 uur. Peter van Ooijen uit Warfhuizen kwam bij de mannen 65 na 1.26.07 uur als 169e over de finish.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !