Stoppende uitbater De Hoogte Winsum krijgt bluesavond cadeau

WINSUM – Zaterdag a.s. komt niemand minder dan Ralph de Jongh + band naar De Hoogte. Het is een afscheidscadeau voor Klaas Brouwer, uitbater van het partycentrum in Winsum, die er na 30 jaar op 1 januari mee stopt. Supportact is muzieklegende Lou Leeuw.  

Het afscheidscadeau wordt aangeboden door vrienden van Brouwer en staat in het teken van blues. Een gepaste keuze, aangezien de Winsumer horecaondernemer een liefhebber is van deze muziekgenre. Met Ralph de Jongh en Lou Leeuw is men vooraf al verzekerd van een geslaagd afscheidsfeest.

Ralph de Jongh (Roosendaal, 31 juli 1975) is een Nederlands blueszanger, componist en gitarist. Hij brengt zijn muziek in eigen beheer uit. De houten klompen die hij als percussie-instrument gebruikt worden gezien als zijn handelsmerk.

De Jongh studeerde in 2003 af aan de Universiteit van Amsterdam als wijsgeer kunst en cultuur, Antieke Chinese wijsbegeerte met betrekking tot de plek van muziek in de samenleving. De Jongh speelt sinds 1990 gitaar en zingt en schrijft eigen nummers. Daarnaast is hij actief als kunstschilder.

Hij werd in 2004 ontdekt door Harry Muskee (Cuby and The Blizzards) die hem uitnodigde als zijn voorprogramma van 2006 tot 2008. En in 2001 stond hij al in het voorprogramma van Peter Green (Fleetwood Mac).

Lou Leeuw (Groningen, 1946) geldt al sinds de jaren zestig als een vooraanstaande rockartiest in Groningen en wijde omgeving. Vanaf zijn veertiende treedt hij op in ontelbare bandjes als zanger, gitarist en vooral bassist. Optreden doet hij nog steeds, het liefst zo vaak mogelijk. In al die jaren werkte hij samen met talrijke artiesten, onder wie enkele internationaal bekende.

Zo speelde hij onder meer bij Cuby & The Blizzards, Herman Brood & His Wild Romance, De Nina Hagen Band, White Honey (Hanneke Kappen) en AA & The Doctors (Appie Alberts). Met zijn band The Rocking Tigers stond hij in het voorprogramma van The Rolling Stones. Lou Leeuw mag met recht de nestor van de Groningse popscene genoemd worden.

De zaal gaat open om 20.30 uur. Wie er bij wil zijn of meer informatie wil, kan kaarten reserveren door een mail te sturen naar Sporthuis Winsum  of bellen of appen met 06-53398442.

De afscheidsreceptie voor Klaas Brouwer staat voor 1 januari gepland.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.