Pasta met koolraap en spek 30 november 202230 november 2022 Ingredieenten voor 4 personen. 1 el olijfolie 250 g koolraap, geschild en in stukjes gesneden 1 ui, grof gesneden 2 teentjes knoflook, fijngesneden 50 g oude kaas, geraspt zout en peper 300 g linguine of spaghetti. 125 g gerookte spekreepjes verse tijm, om te serveren. Bereiding: Verwarm de olijfolie in een pan. Voeg de koolraap, de ui en de knoflook toe en bak deze vijf minuten aan. Voeg een scheutje water toe, zet het vuur wat lager en plaats een deksel op de pan. Laat de koolraap nu zo’n tien tot vijftien minuten garen. Roer af en toe zodat hij niet aan de bodem van de pan plakt. Laat de koolraap daarna even afkoelen en pureer met een staafmixer tot hij glad is. Meng er de kaas door en zout en peper naar smaak. Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak intussen de spekreepjes uit in een droge koekenpan. Meng de gare linguine goed met de koolraapsaus. Voeg eventueel een scheutje van het kookwater toe om het geheel wat losser te maken. Bestrooi met de uitgebakken spekjes en verse tijm en serveer direct. Wat extra geraspte kaas is er ook lekker over. Eet smakelijk. Nieuws