Vrijwilligers in het zonnetje

HET HOGELAND – Woensdag was Nationale Vrijwilligersdag. In de gemeente Het Hogeland worden maar liefst 4417 vrijwilligers in het zonnetje gezet. Dit jaar gebeurt dat met een culinaire attentie, verzorgd door vijf lokale bakkerijen.

De organisaties die vrijwilligers hebben aangemeld, zorgen voor het uitdelen van de attentie Wethouder Mariette de Visser was vanmiddag in De Meenschaar in Bedum om de eerste attenties aan de aanwezige vrijwilligersorganisaties te overhandigen.

‘Sterke samenleving’

Het Hogeland kent een groot netwerk van vrijwilligers. Veel inwoners zetten zich belangeloos in voor hun club, buurt of vereniging of helpen anderen, in bijvoorbeeld de zorg of welzijn. Wethouder Mariette de Visser: “Deze mensen  maken het verschil. Dankzij hun enorme betrokkenheid en persoonlijke motivatie houden organisaties en andere initiatieven in onze gemeente hun bestaansrecht. Zij houden onze Hogelandster samenleving sterk. Daarvoor willen we ze bedanken; dit jaar met een lokaal product.”

Voor deze attentie van de gemeente heeft Centrum Vrijwilligerswerk Het Hogeland/Centrum Werk op Maat samenwerking gezocht met vijf bakkerijen in de gemeente.

Foto: Wethouder De Visser bedankt een vrijwilliger in Bedum

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.