G-team Het Hogeland ongeslagen winterkampioen

UITHUIZEN – Afgelopen zaterdag stond de laatste competitieronde van het G-team het Hogeland op het programma. Na eerdere competitierondes in Sneek, Uithuizen en Leeuwarden stond het team er goed voor. Alles zou afhangen van de laatste drie wedstrijden die gespeeld zouden worden deze ochtend. De laatste wedstrijden van de najaarscompetitie zouden plaatsvinden op sportpark De Kring in Groningen. Dit is de thuisbasis van Kids United.

Met een bijna compleet en fit team kon de reis naar Groningen worden gemaakt. Er stonden deze ochtend wedstrijden op het programma tegen Sneek, Kids United en Broekster Walden.

De tegenstanders deze ochtend stonden deze ochtend ook allemaal gespannen aan de aftrap. De wedstrijden stonden bol van spanning. Maar alles werd door de vakkundige scheidsrechters in goede banen geleid. De regels bij het G-voetbal zijn ten dienste van het spel. Zo vergroten ze de spelvreugde. De Eerste wedstrijd tegen Sneek werd een 1-0 overwinning waardoor het kampioenschap praktisch niet meer kon worden weggeven. Na de 1-0 overwinning op Kids United en nog een 2-0 overwinning op Broekster Walden was het helemaal duidelijk. Het eindsignaal klonk en een oorverdovend gejuich steeg op. Wissels en fans stormden het veld op. Wat een ontlading, wat een vreugde, bij iedereen deze ochtend. Handen worden geschud en felicitaties klinken. Goed gevoetbald, mooi gedaan. Prachtig werk. Zo was het voor het G-team Het Hogeland een  mooie mijlpaal: Winterkampioen 2022!

Het kampioenschap mocht dan, na een ongeslagen reeks, ook terecht worden gevierd. De spelers gingen later in de kantine op het sportcomplex in Uithuizen nog even verder met het feestje. De volgende competitieronde die start in het voorjaar hopen ze deze prestatie te herhalen en zullen ze er ook weer vol voor gaan.

Nieuwe spelers zijn welkom

G-team het Hogeland is nog steeds op zoek naar jonge leden. Dus kun je om wat voor reden dan ook niet bij een regulier voetbalteam spelen? Dan is het G-team misschien iets voor jou. Een G-team bestaat voornamelijk uit spelers die een stoornis of lichamelijk beperking hebben. Ze trainen op de woensdagavond van 18:00 – 19:00 uur op het sportpark in Uithuizen. Een kijkje nemen, informatie vragen of een keer meetrainen kan natuurlijk altijd.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.