Terra en Hogeland College bieden samen keuzevakken aan

WINSUM – Voor leerlingen van Terra en het Hogeland College is het sinds dit schooljaar mogelijk om, buiten hun profielkeuze, andere richtingen te ontdekken. Dit kan doordat beide vo-scholen in Winsum gezamenlijk een aantal keuzevakken aanbieden.

Leerlingen van Terra en het Hogeland College volgen een profiel. Bij het Hogeland College is dat Zorg en Welzijn en/of Dienstverlening en Producten voor de basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. Bij Terra volgen leerlingen het profiel Groen. Leerlingen krijgen nu de vrijheid om in de bovenbouw een aantal keuzevakken te kiezen buiten deze profielen. Het doel hiervan is om leerlingen zo breed mogelijk kennis te laten maken met verschillende beroepsrichtingen.

Onderwijs werkt samen in de regio

Een voorbeeld van een keuzevak waarbij leerlingen van beide scholen aansluiten is het vak Fietstechniek. Dit vak wordt gegeven door docenten Johan Talman en Peter Weersing van de vervolgopleiding Automotive, Logistiek en Fietstechniek van het Noorderpoort. Leerlingen krijgen les in de techniekhal van Terra, maar maken ook gebruik van de techniekhal van Noorderpoort aan de Bornholmstraat in Groningen. De leerlingen halen oude en kapotte fietsen op bij het magazijn in Groningen die zij vervolgens herstellen en opknappen. Elke leerling heeft zijn/haar eigen project. De leerlingen halen de kapotte fiets uit elkaar, spuiten het frame in de gewenste kleur en zetten vervolgens de fiets in elkaar en herstellen daarbij de niet-werkende onderdelen. Enorm leuk en leerzaam.

Bij het keuzevak Fietstechniek zijn nu leerlingen uit klas 3 van Terra en het Hogeland College samengevoegd en krijgen ze les van docenten vanuit de vervolgopleiding Fietstechniek. Een mooi voorbeeld van samenwerken in de regio.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !