Donatie Rotary Het Hogeland aan de Voedselbank

UITHUIZEN/WINSUM – Rotary Het Hogeland hanteert altijd het uitgangspunt ‘People of Action’ als inzamelmethode. Handen uit de mouwen is het devies! De Rotary Club Uithuizen Het Hogeland gaat daarom nu € 3.500,- doneren aan de Voedselbank Het Hogeland. Vooraf is door de Rotary gevraagd waar de Voedselbank echt behoefte aan heeft.

De club vindt het een eer om dit te kunnen doen, en de gift zal weer helemaal ten goede te komen aan aankopen ten behoeve van de cliënten van de Voedselbank. De Voedselbank is heel blij met deze gift. Hierdoor kunnen er weer voorraden worden aangevuld en kunnen andere noodzakelijke dingen worden bekostigd.

De keuze voor de Voedselbank was vanuit de Rotary helder: de prijzen van energie en voedsel hebben vooral in onze gemeente geleid tot meer nood bij de mensen dan in voorgaande jaren. Omdat het werkgebied van de beide organisaties elkaar grotendeels overlapt was de keuze voor de voedselbank in deze gemeente, gevestigd in Winsum, ook logisch.

In het komende jaar zal de Rotary een keer met een groep leden een bezoek brengen aan de Voedselbank, zodat de leden ook kunnen zien hoe het geld wordt besteed. Uniek is in deze Voedselbank dat de clienten niet een van tevoren gevulde ‘krat’ mee krijgen, maar dat men echt vrije keuze heeft: de klanten kunnen gewoon winkelen en zij kiezen dan wat ze echt nodig hebben! De voedselbank zorgt er zo voor dat het prettig winkelen is – net als in een gewone winkel.

Voor meer info over de Rotary Club, klik hier

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !