Marianne Timmer ambassadeur Provinciaal Beweegakkoord

GRONINGEN – Drievoudig Olympisch schaatskampioene Marianne Timmer is ambassadeur geworden van het Provinciaal Beweegakkoord Groningen. Dat werd op het provinciehuis bekendgemaakt, de plek waar drie jaar geleden een start werd gemaakt met dat zelfde beweegakkoord. Na een korte inleiding van dagvoorzitter Hans Nijland blikte gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk zowel terug als vooruit.

Vervolgens was het woord aan Marianne Timmer, die haar topsportervaringen deelde met de circa 50 aanwezigen. Met name het onderwerp Topsport inspireert, één van de thema’s binnen het Provinciaal Beweegakkoord, werd uitvoerig besproken waarbij vooral ook de onlosmakelijke link met de breedtesport werd gelegd.

Tijdens de bijeenkomst werden ook meerdere successen getoond die de afgelopen tijd zijn geboekt. Deze zogenaamde ’pronkjuwelen’’ werden tentoongesteld in een galerie, waarbij er ook ruimte was om nieuwe ideeën aan te dragen.

Beweegakkoord

Het Provinciaal Beweegakkoord Groningen is ontwikkeld in samenwerking met gemeenten, onderwijs, organisaties uit de sport, zorg en welzijn, bedrijfsleven en provincie. Het doel van het akkoord is een actieve en gezonde leefstijl voor alle inwoners van de provincie Groningen, van jong tot oud, en van recreatieve sporter tot talent. Na de bekendmaking van Timmers’ ambassadeurschap, zetten nog een vijf organisaties hun handtekening onder het Provinciaal Beweegakkoord. In totaal zijn er nu 40 organisaties aangesloten.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !