Feestelijke opening fototentoonstelling in Bedum

BEDUM – Op donderdagavond 19 januari organiseren Colourful Het Hogeland en het Welcoming Spaces project van de universiteit Utrecht in Bedum een feestelijke opening van de fototentoonstelling die we samen hebben gemaakt. Inwoners en geïnteresseerden zijn van harte welkom bij deze feestelijke opening in de bibliotheek De Meenschaar.  

Vorige zomer hebben Colourful het Hogeland en het Welcoming Spaces project van de universiteit Utrecht een fotoworkshop georganiseerd met als thema: thuisvoelen in de eigen woonplaats – wat maakt het een welcoming space? Naast inwoners die al langer in Bedum en omgeving wonen en vrijwilligers bij Colourful Het Hogeland hebben ook nieuwkomers, waaronder vluchtelingen uit Oekraïne en Eritrea aan de workshop deelgenomen. Samen fotograferen was een manier om het gesprek te starten over je thuis voelen, over gemeenschapsruimten en over sociale ontmoetingen in Bedum en/of de gemeente Hogeland. De foto’s en verhalen vormen de basis voor een reizende fototentoonstelling die wij in Bedum feestelijk zullen openen samen met de deelnemers en betrokkenen bij Colourful het Hogeland, inwoners van Bedum en de gemeente Het Hogeland. Het zal een mooie avond worden met muziek, hapjes en gesprekken. De burgemeester van de gemeente het Hogeland, dhr. Bolding, zal de tentoonstelling openen en ook bij de dialooggesprekken aanwezig zijn.

Deze fototentoonstelling is onderdeel van het internationale Welcoming Spaces project gefinancierd door de Europese Unie. Welcoming Spaces onderzoekt nieuwe wegen voor het samengaan van twee maatschappelijke uitdagingen: hoe kun je Europese landelijke regio’s er weer bovenop helpen en tegelijkertijd bijdragen aan de vestiging van migranten en nieuwkomers op plekken waar ze tot hun recht komen. In 2022 heeft het project samen met lokale partners fotografieworkshops georganiseerd in vijf Europese landen. De verhalen en foto’s uit de workshops in Altenburg (Duitsland), Camini (Italy), Łomża (Polen), Talayuela (Spanje) en Bedum (Nederland) hebben wij gebundeld in een digitaal boek. Op 19 januari zullen ook foto’s van welcoming spaces in andere Europese regio’s worden tentoongesteld.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.