winSUMMERfest genomineerd voor Beste Festival Noord-Nederland

GRONINGEN – Aanstaande dinsdag wordt in de A-kerk te Groningen weer het Popgala Noord georganiseerd. Dé awardshow voor popcultuur van Noord-Nederland (Groningen, Friesland en Drenthe). In de categorie Beste Festival is winSUMMERfest, naast de gewaardeerde festivals Grasnapolsky en Explore the North genomineerd. De nominatie van het festival in Winsum is best opmerkelijk, aangezien het pas twee keer heeft plaatsgevonden. Organisator Jan Anco Zuidhof, tevens zanger/gitarist van Speed Frisbee (gruizige jaren ’90 punk), liet donderdagavond in het programma LAAIV weten blij verrast te zijn met de nominatie:”Ongelooflijk!”

Dat Winsum niet alleen het mooiste dorp van Nederland is, maar ook een van de mooiste festivals van Noord-Nederland heeft, weet niet iedereen. Het winSUMMERfest is het muziekfestival van Winsum. Veel muziekliefhebbers vanuit de hele provincie en ver daarbuiten trekken naar het centrum Winsum om te genieten van deze muziek. De tweede editie ging het er snoeihard aan toe in café J&A, was het gemoedelijke moshen in café The Jolly Cat en bijna door de vloer zakken in jeugdsoos De Pluu. Klinkt misschien heel heftig, maar publiek, kroegen en organisatie hebben een hele gezellige editie neergezet.

De jury van Popgala Noord is het opgevallen dat WinSUMMERfest een uniek concept heeft, waar menigeen een goed woord voor over heeft. Tijdens Eurosonic/Noorderslag waar de gehele internationale muzieklobby zich bezighoudt met welke bands er in de gaten gehouden moeten worden en welke initiatieven de moeite waard zijn, zal bekend worden gemaakt welk festival zal winnen.

De jury heeft een vertegenwoordiging uit elke provincie en bestaat dit jaar uit Ico Balt (Lake Woozoo), Evelyn Andoh (Friesland Pop), Evert Hoven (The Bake Shop), Leo Hegge (Prins Bernhard Cultuurfonds), Fiep Wagt (VISION) en Doortje Hiddema (Welcome To The Village).

Op dinsdag 17 januari tussen 20:30 – 22:00 uur worden de winnaars van de verschillende Awards bekend gemaakt tijdens Popgala Noord in de A-kerk in Groningen. Dan wordt ook duidelijk wie de Beste Artiest, Beste Talent, Beste Podium, Beste Technische Leverancier, Lifetime Achievement en Beste Inclusieve Initiatief winnen.

Jan Anco Zuidhof zal daarbij aanwezig zijn en ongeacht de uitslag – aandacht voor ‘zijn festival’ is sowieso al mooi – gaan genieten die avond.

Foto: Charlie and the Lesbians

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.