Zeehonden vrijlaten: maak deze bijzondere ervaring een keer mee

PIETERBUREN – Het is weer zover: zaterdag 21 januari gaat Zeehondencemtrum Pieterburen met de boot het Wad op om zeehonden vrij te laten. Wil je een keer mee? Dit is je kans! Er zijn maar weinig plekjes beschikbaar op de boot, dus reserveer direct via de ‘oranje button’ in dit artikel. 

Met een klein aantal mensen vertrek je met onze boot de Happy Seal vanuit Lauwersoog. Je vaart in een klein uurtje over de Waddenzee naar een verlaten zandplaat tussen Schiermonnikoog en Ameland. Daar kun je van boord gaan en dan ineens sta je op een plek waar zelden mensen komen. Een plek waar de zeehonden rusten en het is op die plek dat we herstelde zeehonden vrijlaten. Met elkaar kijken hoe de dieren hun transportkisten verlaten en terug naar zee gaan. Vaak blijven de dieren nog even rondhangen in de branding en kijken ze nog een keer om voordat ze in de golven verdwijnen. Er is alle gelegenheid om foto’s te maken, de zandplaat te verkennen en te genieten van de bijzondere plek waar je bent. Vaar je mee?

Goed om te weten

  • Houd rekening met natte voeten, neem schoenen (het liefst laarzen) mee die nat mogen worden of blote voeten. Op zee kan het fris zijn, neem iets warms mee en een handdoek.
  • Aan boord is gratis koffie en thee verkrijgbaar, je mag zelf broodjes of snacks meenemen.
  • Volg altijd de instructies van de bemanning op.

We varen uit op:

Zaterdag 21 januari om 14.00 uur

Tickets reserveren

Wij werken met een nieuw reserveringssysteem waarin het mogelijk is om zowel een bezoek aan het Zeehondencentrum als activiteiten te reserveren. Om te voorkomen dat je per ongeluk de verkeerde tickets kiest, volg deze stappen:

Selecteer een van de bovengenoemde data in de kalender.

Klik op “Zeehonden vrijlaten” (klik niet op ’toegangstickets’, dat zijn tickets voor een bezoek aan het Zeehondencentrum).

Kies het aantal tickets en voeg ze toe aan je winkelmandje (wanneer het niet mogelijk is tickets te selecteren, is de tocht helaas uitverkocht).

Klik op “bestelling afronden”. Je ontvangt na betaling je tickets + de verdere informatie over de tocht per email.

Neem je tickets mee naar de boot. Dat mag uitgeprint of op je telefoon. Zorg er wel voor dat deze voldoende opgeladen is en dat je de tickets kan laten zien.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.