Acteurs gezocht voor komische openluchtvoorstelling over dorpswinkel Sauwerd

SAUWERD – Van 9 t/m 17 september vindt de derde editie van de tweejaarlijkse kunstmanifestatie Kunstvloed plaats. Net als in 2021 is er ook dit jaar weer een grote openluchtvoorstelling. De organisatie is hiervoor op zoek naar (amateur) acteurs van alle leeftijden uit Sauwerd en omgeving. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor de auditie op maandag 6 februari vanaf 19.30 uur in dorpshuis Ubbegaheem in Sauwerd.

De vrolijke voorstelling heet De Dorpswinkel. Het script is (vrij) gebaseerd op de ontstaansgeschiedenis van de Dorpswinkel in Sauwerd en het reilen en zeilen van de winkel na de opening. De winkel is eigendom van het dorp en wordt voor een groot deel gerund door vrijwilligers uit de buurt. De voorstelling wordt gespeeld tijdens de eerste vier avonden van Kunstvloed. De première is op 9 september en er is een voorstelling op 10, 11 en 12 september. Wie mee wil doen kan zich tot uiterlijk 3 februari opgeven door een mail te sturen naar kunstvloed@gmail.com. In de mail graag naam, adresgegevens en (mobiele) telefoonnummer vermelden. Verdere informatie over de auditie volgt dan per mail.

Tweejaarlijkse kunstfestival Kunstvloed

Kunstvloed is een tweejaarlijkse kunstmanifestatie die in september 2018 voor het eerst plaatsvond in Sauwerd, Groot Wetsinge en Klein Wetsinge. Tijdens de tweede editie in 2021 was er voor het eerst een openluchtvoorstelling (Onsta!) opgenomen in de programmering van Kunstvloed. Dit was een groot succes. Daarnaast is er een compleet programma met muziek, theater, exposities en voorstellingen. Aan beeldende kunst in de buitenruimte een speciale plek toebedacht. Langs het Sauwerder ommetje, een wandel/fietsroute van Sauwerd naar Groot Wetsinge worden een aantal kunstwerken in de publieke ruimte geplaatst. Na elke editie van Kunstvloed krijgt één kunstwerk een permanente plek in het landschap.

‘Mij Dorst’ (Gert Sennema), het eerste kunstwerk met een permanente plek 

De Kunstvloed-groep wil de relatie tussen het landschap, de dorpen, de boerderijen en de bewoners van het Reitdiepdal versterken waar ze is verslapt, vastgrijpen waar ze ons ontglipt en repareren waar zij kapot dreigt te gaan. De Kunstvloed-groep gebruikt hiertoe hedendaagse kunst als gereedschap en zoekt vooral samenwerking met en betrokkenheid van de bewoners in het gebied.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !