Jeugd Kunst Na Arbeid Usquert binnenkort op de planken

USQUERT – Sinds het jaar 2016/2017 heeft Toneelvereniging Kunst Na Arbeid uit Usquert een jeugdafdeling binnen de club opgebouwd. Na een aantal succesvolle toneeluitvoeringen in voorgaande jaren, leek de Corona-pandemie roet in het eten te gooien. De afgelopen twee jaren kon er niet gerepeteerd worden en geen uitvoering georganiseerd worden door de jeugd van KNA. Ondanks wat ledenverlies binnen de jeugdafdeling staan de kinderen van KNA op zaterdagavond 18 Februari 2023 toch weer op de planken in Usquert.

In 2017 vond de eerste toneeluitvoering van de net opgerichte jeugdafdeling van toneelvereniging KNA plaats in het dorpshuis te Usquert. Het was een succervolle toneeluitvoering en de kinderen van twee groepen in verschillende leeftijden speelden toen de sterren van de hemel. De jeugdafdeling kreeg een vervolg en het jaar daarop werd de afdeling uitgebreid met nog een derde jeugdgroep. In 2018 en 2019 werden nog meer succesvolle uitvoeringen gegeven in Usquert. Daarna kregen we allen te maken met de Corona-pandemie en kon er niet gespeeld worden. Daardoor vielen er wat jeugdleden af en was de toekomst van de jeugdafdeling onzeker te noemen.

Gelukkig heeft de vereniging na afgelopen zomer de draad toch weer opgepakt en met nog 1 jeugdgroep van een kleine 10 kinderen werd weer een voorzichtige start gemaakt met de toneelrepetities. Op zaterdagavond 18 februari 2023 staan alle kinderen van KNA op de planken met hun nieuwe toneelstuk met de pakkende titel “Geesten bestaan niet” , geschreven door C . Heijdel  en A.Fickweiler.  Het betreft een blijspel in één bedrijf onder de regie van Ineke Blok en Aukje Meijer.

Entreekaarten zijn te verkrijgen voor 4,00 euro p.p. op de volgende data: woensdagavond 25 januari 2023 & woensdagavond 01 februari 2023 van 19:00uur t/m20:00 uur in het dorpshuis te Usquert. Tijdens de uitvoering zal er een zaalverloting gehouden worden waarbij mooie prijzen zijn te winnen, beschikbaar gesteld door verschillende lokale ondernemers. Het bestuur en alle jeugdleden hopen u dan ook te begroeten bij hun komende toneeluitvoering. Meer informatie kunt u vinden op www.toneelvereniging-kna.nl

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.