Rockende Keltische Folk met Noel Shannon en Jimmy Ellis in Winsum

WINSUM – Zondag 19 februari komen Noel Shannon en Jimmy Ellis naar café The Jolly Cat in Winsum. Deze twee mannen brengen een prachtige combinatie van zang en instrumenten: Rockende Keltische Folk van de bovenste plank.

Noel Shannon (foto) komt uit de tweede grote stad van Ierland, Cork. Noel begon in 1986 in zijn geboortestad met muziek maken. Hij rolde de pubscene in en speelde in Cork mee met bands als The Fureys, The Wolfetones en The Dublin City Ramblers. In 1992 kwam hij naar Nederland, waar hij zijn muziekcarriere verder uitbouwde.

Noel speelt van Ierse Folk traditionals tot acoustic rock en alles wat er tussen zit. Ook eigen werk komt aanbod. Hij heeft dan ook verschillende CD’s op zijn naam staan.

“Met een compleet scala aan materiaal in zijn repertoire, van traditionele Ierse muziek tot akoestische rock en alles daartussenin, inclusief zijn eigen liedjes, kan deze uitstekende en ervaren artiest elke uitdaging aan!”

Jimmy Ellis komt uit Engeland en zijn vioolspel is een geweldige aanvulling op de zang en het gitaarspel van Noel. Jimmy speelt vaak zowel alleen met Noel als met The Shannons op de grote festivals, waar hij een graag geziene instrumentalist is, die van heel veel markten thuis is.

Een combinatie die je niet mag missen!

Aanvang 14:30 uur, Zaal open 14:00 uur

Cafe The Jolly Cat, Hoofdstraat W 5a, 9951 AA Winsum

Kaartjes € 15,- via www.rockinggoodfolk.nl of 06 39391954

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.