Grunneger middag in het Visserijmuseum

ZOUTKAMP – Het Visserijmuseum organiseert op zaterdag 18 februari een Grunneger middag met Jette Post en Ingeborg Nienhuis. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.15 uur.

Troubadour Jetta Post (foto boven artikel) woont sinds 2010 met man en veestapel op het prachtige Hogeland. Ze is gek op Grunn en de Grunneger toal. Haar repertoire bestaat uit sfeervolle luisterliedjes en vrolijke songs over het leven en de liefde en alles daartussenin. Omtoalde klassiekers, mooie nummers van Ede Stoal of andere artiesten én eigen werk. Jetta zal ook een liedje over Zoutkamp ten gehore brengen.

Ingeborg Nienhuis

Geboren Zoutkampse Ingeborg Nienhuis schrijft korte verhalen en romans in het Gronings en in het Nederlands. Haar debuutroman Schoem of De Voarende Zoltkamper uit 2020 werd als eerste Groningstalige fictieboek genomineerd voor de titel Beste Groninger Boek. Het leuke is dat er binnen afzienbare tijd een korte film wordt gemaakt, gebaseerd op deze roman. Ingeborg vertelt een aantal Grunneger verhoalen en zal een interactieve quiz presenteren. De inloop is vanaf 13.30 uur en de toegangsprijs bedraagt € 10,00 per persoon (inclusief koffie/thee met cake).

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via activiteiten@visserijmuseum.com of 06-15585585. Meer informatie is te vinden op www.visserijmuseum.com.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !