Overeenkomst met GoudOud belangrijke stap naar zorghof Warffum

WARFFUM – Het college van B&W heeft besloten een overeenkomst met stichting GoudOud in Warffum te ondertekenen. Ondertekening van de overeenkomst is een belangrijke stap in de ontwikkeling van een zorghof in Warffum. 

Het zorghof moet komen op de plek van de F.H. Jansenius de Vriesschool (foto) aan de Westervalge. De gemeente zal het schoolgebouw begin 2024 slopen, daarna wordt het perceel overgedragen aan stichting GoudOud.

Zorg voor elkaar

GoudOud wil op die plek 15 zelfstandige hofwoningen en één perceel met daarin een gezamenlijke ruimte en twee zorgunits realiseren. Doelgroep van het project zijn kwetsbare, veelal oudere bewoners. De bewoners kunnen zelfstandig, maar voorzien van alle (zorg)faciliteiten, in Warffum (blijven) wonen.

Het zorghof in Warffum is gebaseerd op het uitgangspunt dat woningen ook bereikbaar moeten zijn voor een doelgroep met een kleinere portemonnee. Zij staan voor een woonconcept waarin ‘zorg voor elkaar’ centraal staat. Dat past goed in het beleid dat het college voorstaat.

Nu de overeenkomst is ondertekend kan GoudOud verder met het realiseren van de plannen, het zoeken van deelnemers en het rondmaken van de financiering. In de plannen krijgt het kunstwerk van Jan van der Zee dat nu op de gevel van de school zit ook weer een plaats.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.