Artemissers actief in Roden, Schoorl en Groningen

WINSUM – Leden van de loopgroep Artemis uit Winsum hebben het afgelopen weekend meegedaan aan wedstrijden in Roden, Schoorl en Groningen.

De Loopgroep Roden organiseerde gisteren de Mensinge Marathon vanuit Roden. De start en finish vond plaats bij de ingang van landgoed Mensinge. De totaal 148 deelnemers hadden de keuze uit 2, 3, 4 of 5 ronden van 8,5 kilometer. Het parcours, gelegen ten zuiden van Roden, omvatte gedeeltelijk onverharde paden door een bosrijke omgeving tussen de dorpen Lieveren en Roderesch. Het evenement kende prima loopweer.

Artemis was met vijf leden vertegenwoordigd. Janneke Cazemier uit Warffum ging voor vijf ronden. Zij finishte in haar 115e marathon met een tijd van 4.46.50 uur als vijfde bij de vrouwen.

Aleida Groothoff uit Winsum, in de voorbereiding op de Rotterdam marathon in april, legde vier ronden af en noteerde voor haar 34 kilometer als vierde bij de vrouwen een tijd van 3.09.45 uur. “Een hele mooie ronde door het bos zonder hinderlijke plassen. Het was perfect weer. Mijn doel was een lange duurloop en finishen tussen 3.05 en 3.15 uur. Het is me gelukt en ik ben dus tevreden. Het parcours kende een paar kleine hoogteverschillen en in het tweede deel een serie hekjes waardoor het ritme daalde maar deze waren dan wel weer karakteristiek voor deze semi-trail. Verder waren er twee verzorgingsposten waarvoor de organisatie had verzocht om een eigen drinkbeker mee te nemen”, aldus Groothoff.

Johan Vonck uit Garnwerd, Koos Durenkamp uit Winsum en Marnix van den Brink uit Groningen kozen voor twee ronden. Zij voltooiden hun 17 kilometer als volgt : Vonck zevende bij de mannen in 1.21.29 uur, Van den Brink en Durenkamp 32e en 33e bij de mannen. Hun tijden waren 1.49.38 en 1.49.39 uur.

De Loopgroep Roden en de Artemis-deelnemers kijken terug op een zeer geslaagde editie.

Bijna 9500 hardlopers kwamen eveneens gisteren in actie tijdens de door Le Champion georganiseerde 43e editie van de Groet uit Schoorl Run. Zij hadden de keuze uit de afstanden 10 kilometer, waaraan ook het NK was verbonden, de halve marathon en de 30 kilometer. Het snelle en bosrijke parcours en het aantrekkelijke duinlandschap rondom Schoorl en de dorpskernen Groet, Bregtdorp en Catrijp zijn erg geliefd  onder de Nederlandse atleten.

Artemis was met twee leden in Schoorl van de partij. Wim Ammeraal uit Leens startte op de halve marathon. Hij legde de 21.1 kilometer af in 1.46.39 uur en werd hiermee 759e in een veld van 1724 mannen. Willem Hofman uit Winsum was een van de 1105 mannelijke deelnemers op de 30 kilometer. Hij finishte als 645e in 2.37.

Een groep enthousiaste vrijwilligers organiseert elke week op zaterdagmorgen om 9 uur in het Stadspark een Parkrun over een afstand van 5 kilometer. Dit schijnt inmiddels een wereldwijde activiteit te zijn. In het Groninger Stadspark moesten drie ronden worden afgelegd. De start en finish was geprojecteerd op een open grasveld. Dit veld en een bosgedeelte van het park inclusief een korte heuvel aan de oostkant waren onderdeel van het parcours. Men liep op de openbare paden en diende ruimte te laten aan de overige gebruikers hiervan. Deelname was gratis. Kortom een laagdrempelige loop met enthousiaste vrijwilligers en een gemoedelijke sfeer.

Arjen Kwint en zijn zoon Thomas uit Loppersum deden zaterdag mee aan de 75e editie van deze Parkrun. Kwint senior noteerde als 16e in een veld van 45 deelnemers op de 5 kilometer een tijd van 25.25 minuten. Kwint junior was beduidend sneller. Zijn tijd van 20.47 minuten was goed voor een vierde plaats.

Foto: v.l.n.r. Janneke Cazemier, Marnix van den Brink, Aleida Groothoff en Koos Durenkamp in Roden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !