knolselderijsoep met gebakken kastanjechampignons

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 knolselderij, geschild en in blokjes
  • 1 prei, in dunne ringetjes (het witte gedeelte)
  • 1 stengel bleekselderij, in stukjes
  • 4 grote sjalotten, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 115 gram kastanjechampignons, gesneden.
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel bladpeterselie, fijngehakt
  • 945 ml (kippen)bouillon
  • Olijfolie
  • Zout & peper
  • Roomboter.

Bereiding:

Bak in wat olijfolie op laag vuur de bleekselderij, prei, sjalotten, knoflook en tijm gedurende 10 minuten, tot ze zacht zijn.

Voeg de stukjes knolselderij toe, bestrooi met zout en peper en leg de deksel op de pan. Laat de knolselderij  in 15 tot 20 minuten zacht worden. Voeg daarna de bouillon toe en breng aan de kook. Laat op zacht vuur pruttelen tot de knolselderij zacht genoeg is om te pureren.

Pureer de soep in een blender of met een staafmixer tot ‘ie glad is. Houd zolang warm.

Bak de champignons in olijfolie met wat roomboter op hoog vuur, tot ze lichtbruin zijn. Schep de knolselderijsoep in kommen of borden. Leg de gebakken paddenstoelen erbovenop. Bestrooi met de fijngehakte peterselie. Lekker met een stuk zuurdesemtoast met boter.

Ook lekker met gebakken spekjes er overheen.

Eet smakelijk

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !