Artemissers lopen in Heerenveen en Groningen

WINSUM – Leden van de loopgroep Artemis uit Winsum hebben het afgelopen weekend meegedaan aan wedstrijden in Heerenveen en Groningen. Janneke Cazemier (foto) deed weer eens van zich spreken en werd zaterdag derde op de 50 kilometer-wedstrijd op de atletiekbaan in Heerenveen.

Beesports, een bedrijf dat staat voor tijdregistratie, ondersteuning en organiseren van wedstrijden voor zowel de kortere afstanden als afstanden langer dan de marathon, tekende voor de organisatie van een 50 en een 100 kilometer-wedstrijd. De av Heerenveen stelde zijn (kleed)accommodatie hiervoor beschikbaar.

De totaal 19 deelnemers, 16 op de 50 kilometer en 3 op de 100 kilometer, moesten zich wat het parcours betreft aan de volgende regels houden: Er wordt op de atletiekbaan linksom gelopen en er wordt niet van looprichting gewisseld. De lengte van de baan is 400 meter. De 50 kilometerlopers lopen 125 ronden terwijl er door de 100 kilometer lopers 250 ronden moeten worden afgelegd. Er wordt alleen op de banen 1 en 2 aan de binnenkant gelopen. Er mag niet naast elkaar maar er moet achter elkaar worden gelopen. Inhalen is alleen toegestaan door baan 2. Er is een algemene verzorgingspost met de mogelijkheid hiernaast een eigen post in te richten.

Op Janneke Cazemier staat geen maat. Na eerder de afgelopen drie weken een strandloop van 78 kilometer en twee marathons te hebben gelopen draaide ze haar hand ook niet om voor 50 kilometer in Heerenveen. Ze legde haar 125 ronden van 400 meter af in 5.48.38 uur en werd hiermee keurig derde bij de vrouwen. ”Ik ben dik tevreden met mijn tijd. De marathon-afstand liep ik op dezelfde tijd als zes dagen eerder in de Mensinge marathon in Roden. Maar hier kwamen er nog 8 kilometers bij. Er stond een straf windje die rond de middag aan trok en na twee uur weer in kracht af nam. En we hebben het drooggehouden”, aldus Janneke Cazemier.

Nacht van Groningen

Met twee derde plaatsen voor de Winsumers Inge Verschoor op de 5 kilometer en Fanny Kaper op de 10 kilometer kwam Artemis tijdens de Nacht van Groningen prima voor de dag.

Golazo Noord Nederland tekende zaterdagavond voor de organisatie van de 21e editie van de Nacht van Groningen. Maar liefst 2500 deelnemers hadden zich ingeschreven voor naar keuze de 5, 10, 16.1 en 21.1 kilometer. De binnenstad van Groningen vormde onder goede weersomstandigheden het decor van dit evenement. Er was een ronde van 5 kilometer uitgezet die afhankelijk van de te lopen afstand een tot vier keer moest worden gelopen. Voor de 16.1 en de 21.1 kilometer was nog een extra lus van 1.1 kilometer toegevoegd. De start en finish vond om 20.00 uur plaats op de Ossenmarkt en het parcours volgde onder andere de Oude Boteringestraat, het Noorderplantsoen en het Hoge der A.

Er heerste een leuke sfeer op en rondom het parcours. Lichtattributen, enthousiaste lopers en toeschouwers en muziek zorgden voor een prachtig loopfeest.

Artemis was met zes leden op drie verschillende afstanden aanwezig. Zo werd Inge Verschoor in haar eerste 5 kilometer onder de vlag van Artemis keurig derde bij de vrouwen 40 in 29.16 minuten.  Fanny Kaper behaalde op de 10 kilometer eveneens een aansprekende derde plaats bij de vrouwen 35 in 54.37 minuten. Dorpsgenoot Wineke Snippe werd met een tijd van 1.02.22 uur zesde bij de vrouwen 50. Anne Hogerdijk en Rianne Bosch  eveneens uit Winsum liepen hun eerste 10 kilometer onder de vlag van Artemis en noteerden tijden van 1.05.38 en 1.07.12 uur. Zij werden hiermee 34e bij de vrouwen 40 en 22e bij de vrouwen 35. Bert Hulsing uit Groningen tenslotte was een van de deelnemers op de 16.1 kilometer. Zijn tijd van 1.48.51 uur was goed voor een vijfde plaats bij de mannen 60.

De organisatie kijkt terug op een prachtige editie met een recordaantal deelnemers.

4e Stadsparkloop Groningen

Groningen Atletiek organiseerde zondag de vierde en laatste Stadsparkloop van het seizoen 2022/2023. Deze lopen met start en finish op de atletiekbaan volgen een parcours van 3 kilometer door het prachtige Stadspark, waarin ook een heuvel is opgenomen. Aan deze lopen kan iedereen deelnemen. De afstanden zijn 4-7-10-13-of 16 km. In principe worden ze gehouden op de derde zondag van de maanden november, december, januari en februari.

Onder de ongeveer tachtig deelnemers bevond zich ook Jeannet Bakema uit Loppersum. Zij legde haar 10 kilometer af in 1.05.22 uur.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.