Wortelschotel met kip uit de oven

Ingredieënten voor 4 personen.

600 g winterpeen
1 kg vastkokende aardappelen
2 rode uien.
3 el pesto alla Genovese (potje)
4 el  olijfolie
300 g kipfilethaasjes
1½ tl gedroogde rozemarijn
100 g gerookt ontbijtspek

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190° C. Halveer de wortels in de lengte en snij ze in halve plakjes. Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in de lengte in frites. Snijd elke ui in 8 partjes. Meng de pesto met de olie. Verdeel de wortel, aardappel en ui over een met bakpapier beklede bakplaat, schep om met de pesto-olie en bestrooi met peper. Rooster in ca. 35 min. gaar.

Bestrooi vervolgens de kipfilethaasjes met de rozemarijn, peper en eventueel zout. Wikkel er een plakje spek omheen. Neem na 25 min. de bakplaat uit de oven. Schep de groenten om en leg de kip erop. Doe de plaat terug in de oven en bak nog 10 min. Verdeel de groenten, aardappel en kiprolletjes over de borden en serveer.

Smakelijk eten.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !