Activiteiten Lauwersnest in voorjaarsvakantie

LAUWERSOOG – In de voorjaarsvakantie van zaterdag 25 februari tot en met zondag 5 maart is het Activiteitencentrum Lauwersnest in Nationaal Park Lauwersmeer dinsdag tot en met zondag geopend van 11 tot 16 uur. Staatsbosbeheer organiseert in deze week verschillende activiteiten voor jong en oud. Kom op woensdag 1 maart een nestkast timmeren en laat kinderen op donderdag 2 maart meedoen aan de junior boswachterscursus. 

Het Lauwersmeer is een vogelparadijs op vroegere zeebodem. Wil je de vogels waarnemen die op dit moment in het gebied zijn? Ga dan woensdag 1 maart mee op excursie.

De boswachter van Staatsbosbeheer vertelt je op zijn spreekuur op zondag 5 maart alles over de vogels die op dit  moment in het gebied verblijven. Heb je vragen over vogels? Stel ze dan hier.

Het totale activiteitenprogramma en alle bijzonderheden kan je vinden op www.np-lauwersmeer.nl  Graag tot ziens in Activiteitencentrum Lauwersnest, De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog.

Ook buiten is er genoeg te beleven

Het Nationaal Park heeft diverse routes om te bewandelen en te fietsen. Kom overdag de Dark Sky route lopen en door de QR-codes te scannen kom je van alles te weten over de nacht in dit gebied. Kom na zonsondergang terug om de nacht zelf te ervaren.

Bezoek ook eens een hemelplatform: overdag kijk je vanaf hier naar de vogels en ’s nachts neem je de sterrenhemel waar.

Naast Activiteitencentrum Lauwersnest is er voor kinderen een uitdagende natuurspeelplaats met grote waterpartijen, een speelobject met een groot vogelnest en een kabelbaan, spannende wateroversteken met stapstenen en apentouwen.

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.