Kunst Na Arbeid met doldwaze klucht op de planken

USQUERT – Als u van een avondje onbezorgd lachen houd, dan kunt u binnenkort weer terecht bij de jaarlijkse toneeluitvoering van toneelvereniging Kunst Na Arbeid uit Usquert. Op twee verschillende zaterdagavonden  wordt dan de zeer komische klucht ‘De Geweldige Dokter Paul’ opgevoerd.

Toneelvereniging Kunst Na Arbeid heeft net weer een succesvolle toneeluitvoering van hun jeugdafdeling achter de rug en nu staat er alweer een toneeluitvoering van de volwassen toneelgroep op het programma. De vereniging heeft ook dit jaar gekozen voor een dubbele toneeluitvoering. Anders dan voorgaande jaren is dat de toneelclub op twee zaterdagavonden op de planken staat. Voorheen deed men dat op de vrijdag en zaterdag in één weekend. Kunst Na Arbeid heeft drie jaar geen toneeluitvoering kunnen geven, i.v.m. de Corona-pandemie en hoopt op twee volle zalen bij de komende toneeluitvoering.

Doldwaze klucht

Op het programma staat een doldwaze klucht. Dit genre ligt Kunst Na Arbeid al jaren erg goed en de kritieken zijn achteraf altijd zeer positief te noemen. Iets wat blijkt uit de publieke belangstelling, welke ieder jaar dus gestaag groeit. Niet alleen inwoners van Usquert komen in grote getale kijken, maar ook uit andere dorpen is veel publieke belangstelling.  Kunst Na Arbeid streeft dan ook al jaren naar een heerlijk onbezorgd avondje lachen tijdens hun toneeluitvoeringen. Humor is vaak ongrijpbaar en de klucht is op toneelgebied vaak ondergewaardeerd, maar neem van ons aan dat het nog niet mee valt om humor goed op de planken te brengen. Die groep staat net als voorgaande jaren onder de regie van Bertha Smith. Tien acteurs zullen voor u op de planken treden met de driebedrijvige klucht:  De Geweldige Dokter Paul!!!, geschreven door schrijver Henk Roede.

Maak kennis met Dierenarts Paul, welke net een dierenartspraktijk in een klein dorp heeft over genomen. Uit alles blijkt dat de oude dierenarts het met de ethiek niet zo nauw nam, wat in de de nieuwe praktijk van dokter Paul voor vreemde en hilarische situaties zorgt.

Voorverkoop

Op zaterdagavond 18 & 25 maart  a.s. kan men van het nieuwe toneelstuk genieten in het dorpshuis te Usquert. De aanvang is om 20:00uur. Kaarten kan men in de voorverkoop kopen op 01, 08 en 14 maart van 19:30uur t/m 20:30uur in het dorpshuis te Usquert of aan de kassa op de uitvoeringsavond zelf, maar dan geld…vol is vol.

Zaalverloting

Tijdens beide uitvoeringsavonden zal de toneelvereniging een zaalverloting houden, waarbij leuke prijzen te winnen vallen. De opbrengst komt geheel ten goede aan Toneelvereniging Kunst Na Arbeid. Ook zorgt K.N.A. voor wat muziek na het toneelgedeelte, zodat er eventueel nog even gedanst kan worden. Bestuur en leden van Kunst Na Arbeid hoopt u, op één van beide avonden, te begroeten en u dan te vermaken met hun nieuwe toneelstuk. Voor meer informatie kunt u altijd terecht op de website van de club: www.toneelvereniging-kna.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.