RaitdaipRun dit jaar op zaterdag1 april

SAUWERD – Net als voorgaande jaren organiseert Loopgroep de RaitdaipRunners uit Sauwerd op de eerste zaterdag in april weer de RaitdaipRun. De 14e editie van het loopevenement, dat laat zien waar een klein dorp groot in kan zijn, wordt dit jaar op 1 april gehouden.

Gesteund door bijna de gehele middenstand uit het dorp zelf en de directe omgeving, in welke vorm dan ook. Een grote groep vrijwilligers die op de been zijn om het verkeer in goede banen te leiden, de waterposten onderweg te bemannen, deelnemers in te schrijven, deelnemers te verzorgen enz. Elk jaar is er na afloop voor elke deelnemer een leuke herinnering om mee naar huis te nemen.

Om 15.00 uur wordt er bij dorpshuis Ubbegaheem gestart met de Kidsrun, voor de basisschooljeugd. De jeugd (vanaf 13 jaar) en volwassenen starten vanaf 16.00 uur. Er kan een keuze worden gemaakt uit 3 afstanden: de 5 km die door het dorp Sauwerd voert en de 10 km en de 10 mijl die beide door het mooie Reitdiepdal voeren. Voorinschrijving heeft de voorkeur. Er kan eventueel ter plekke worden ingeschreven vanaf 14:30-15:30 uur bij Dorpshuis Ubbegeheem. De voorinschrijving is geopend tot en met woensdag 29 maart. Informatie over de inschrijving en de kosten zijn te vinden op de website van de RaitdaipRunners, www.raitdaiprunners.nl.

Informatie voor inwoners van Sauwerd en Wetsinge:

De volgende straten zullen deze dag tussen ca. 14.30 uur en 18.00 uur geheel afgesloten zijn voor verkeer:  Burchtweg, Singelweg, Oude Kerkstraat,  Schuttersweg en Hoogpad.  De volgende straten zullen gedeeltelijk afgesloten zijn: Kerkstraat, Noorderweg, Provinciale Weg, Groot en Klein Wetsinge, Hekkum.

De organisatie vraagt hiervoor uw begrip en medewerking.

Foto: RaitdaipRun 2022

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.