“Avondje energie” met GroenLinks Het Hogeland

HET HOGELAND – Gasloos wonen en elektrisch rijden tegen lage kosten? Voor wie is dat weggelegd, een energie-elite of voor alle Groningers? Wat zijn de dilemma’s en keuzes? Een mooie uitdaging voor een partij die zowel duurzaam leven als eerlijk delen in de genen heeft. GroenLinks Het Hogeland zoekt antwoorden en houdt donderdagavond (9 maart) een inspiratiebijeenkomst in café J&A te Winsum. Tijdens de bijeenkomst wordt interactie gezocht met een wethouder energie, een Statenlid tevens woordvoerder energie en bestuurders van een energiecorporatie op het Hogeland.

Wethouder Arjen Nolles (foto) is na de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar coördinerend wethouder energie van de gemeente Het Hogeland. Vanuit zijn functie is hij actief in relevante, bestuurlijke netwerken met de energietransitie als hoofdthema.

Waar loopt hij tegen aan en welke ideeën voor verruiming van mogelijkheden en versnelling van de energietransitie leven er bij GroenLinks?

Een leuk weetje hierbij is dat de gemeenteraad Het Hogeland binnenkort de “Warmtetransitievisie”  bespreekt. Daarin beschrijft de gemeente hoe zij vóór 2035 van het aardgas af wil.

En wat kunnen we van de provincie verwachten? Komen er meer mogelijkheden voor kleine windmolens en kleine zonneparken verruimd, bijvoorbeeld ten behoeve van een dorp? Krijgen collectieve duurzame projecten voorrang en meer ondersteuning in de ontwerpfase?

Of iets heel anders, gaat de compensatie vanuit de ellende van de aardbevingen straks duurzame en moderne woningen opleveren voor onze burgers? En dan vooral om energiearmoede tegen te gaan? Voor dit soort vragen is Nadja Siersema, woordvoerder van de provinciale Statenfractie van GroenLinks, uitgenodigd. Afhankelijk van de uitkomst van de provinciale verkiezingen op 15 maart zal zij mede bepalen wat de inzet van GroenLinks is bij de onderhandelingen voor het beleid van de komende 4 jaar.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !