Voetbalvereniging in Kantens krijgt kunstgrasveld

KANTENS – Voetbalvereniging Kantens de Robben Combinatie (VV KRC) krijgt een kunstgrasveld als nieuw hoofdveld. Het is de bedoeling dat dit veld na de zomer speelklaar is voor het nieuwe seizoen. Het college van de gemeente Het Hogeland stelt hiervoor een bedrag van 600.000 euro beschikbaar. De versterkingsopgave aan de Kooistraat en omgeving in Kantens biedt een kans om hierin te investeren. Aannemers gebruiken het huidige oefenveld voor werkzaamheden, Een toekomstbestendig alternatief om te trainen en voor wedstrijden is nu gevonden in het vervangen van het gras van het hoofdveld door kunstgras. 

De werkzaamheden voor de versterkingsopgave in Kantens hebben veel impact op de leefbaarheid. Om het dorp bereikbaar en veilig te houden heeft de gemeente in overleg met bewoners ervoor gekozen om een bouwweg aan te leggen vanaf de Bredeweg via het huidige oefenveld. Het oefenveld zou vervolgens verplaatst en opnieuw aangelegd worden als kunstgrasveld. De procedure die nodig is om de omgevingsvergunning voor dit nieuwe oefenveld rond te krijgen kost tijd. Ondertussen veroorzaakt het intensieve gebruik van het hoofdveld voor trainingen veel schade aan het gras. Daarom hebben we samen met de voetbalvereniging gekeken naar andere mogelijkheden die minder tijd kosten. Een goed alternatief is het aanleggen van kunstgras op het hoofdveld. Het hoofdveld kan dan ook gebruikt worden als oefenveld. Dit maakt het aanleggen van een nieuw oefenveld overbodig. Kunstgras heeft minder te lijden dan gras en kan intensiever belast worden. Het aanleggen van kunstgras is verder sneller te realiseren.

Voordelen kunstgras

Met het aanleggen van kunstgras op het hoofdveld, zijn trainingen en wedstrijden niet meer afhankelijk van de ‘staat’ van het grasveld. Zo kunnen deze vaker doorgaan. Daarnaast bespaart dit onderhoudskosten. En voldoet het veld aan de benodigde afmetingen om ook op een half veld te kunnen spelen. Het is voor de voetbalvereniging een welkome ontwikkeling om de club toekomstbestendig te maken.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.