Tentoonstelling tekeningen stinzenplanten in de kerk van Zuurdijk

ZUURDIJK – Op het kerkhof van Zuurdijk staat een zee van stinzenplanten te bloeien. De bloei start in januari en gaat door tot in mei, steeds opeenvolgend, van sneeuwklokje en winterakoniet tot aan wilde boshyacint. Nu beginnen de narcis en de blauwe sterhyacint te bloeien. Later volgt de kievitsbloem en de bostulp.

In 2006 kwam het boekje Börgbloumkes in en rond Domies Toen in Pieterburen uit. Jelle van Nimwegen, kunstenaar wonend in Pieterburen, maakte daarvoor toen prachtige tekeningen. Ze zijn allemaal getekend in Domies Toen, botanische tuin en collectiehouder van de nationale collectie stinzenplanten, en gedateerd. Daarmee is goed te volgen wat wanneer bloeit.

Hij schonk de tekeningen aan Domies Toen. Ze worden nog steeds gebruikt in verschillende publicaties van de tuin.

Het leek ‘Kerk Zuurdijk’ passend de tekeningen van Jelle een keer tentoon te stellen.

Het inmiddels uitverkochte boekje ligt in de kerk in de TER INZAGE.

De kerk is dagelijks geopend. De tentoonstelling is tot 1 mei te zien.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.