Beginners Clinic voor de Groningen Swim Challenge

GRONINGEN – Het jaarlijkse zwemevenement Groningen Swim Challenge en de Groningen City Swim waar elk jaar honderden deelnemers aan mee doen, valt dit jaar op zaterdag 26 augustus. Dit unieke evenement trekt zowel ervaren als beginnende zwemmers, solo zwemmers en zwemteams, die allemaal mee doen met één doel: geld inzamelen voor het UMCG Kanker Research Fonds. In de afgelopen jaren heeft de Groningen Swim Challenge al meer dan een miljoen euro opgehaald voor dit doel.

Het zwemevenement start voor de langste afstand van 50 kilometer al in de vroege ochtend van 26 augustus in Lauwersoog, om na een intensieve dag in de avond te finishen in de Oosterhaven in Groningen. Uiteraard is de City Swim door de grachten een kortere afstand, deze zwemmers zwemmen 1.600 meter. Nog steeds een uitdaging!

Beginners Clinic

Om geoefend aan de start te verschijnen organiseert Groningen Swim Challenge ieder jaar samen met trainer Joeval Benjamins een aantal zwem clinics in zwembaden en in het buitenwater. We beginnen dit jaar al vroeg op zondag 19 maart 2023 met een eerste introductie clinic van dit jaar in Sportcentrum De Kalkwijck in Hoogezand.

Hier kunnen zwemmers kennismaken met de trainingen en zich alvast warm zwemmen voor het evenement. Het sportcentrum stelt voor dit doel het zwembad kosteloos beschikbaar aan de Groningen Swim Challenge.

Aanmelden voor deze clinic kan via de website van Groningen Swim Challenge, wwarop ook meer informatie is te vinden. De kosten bedragen 10 euro per persoon en dat geld komt volledig ten gunste aan het goede doel.

Foto: 25 augustus 2018, de eerste zwemmers in Zoutkamp van start om 05.30 uur  

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.