Boekenweek met Fieke Gosselaar en JongTalentKlas Strijkkwartet

KLOOSTERBUREN – Op zondag 12 maart is er ter gelegenheid van de Boekenweek een Literaire Salon bij Podium Nicolaaskerk, Sint Jansstraat 8 te Kloosterburen. Schrijfster Fieke Gosselaar is dan te gast. Haar voordrachten worden afgewisseld met muziek van het JongTalentKlas Strijkkwartet van het Prins Claus Conservatorium. Aanvang: 15.00 uur, entree € 12,50.

Fieke Gosselaar is een bekende stem in de Groningse literatuur. Zo schreef ze columns voor RTV Noord. Ze treedt regelmatig op met haar poëzie en verhalen. Vooral in haar tweede boek ‘Het land houdt van stilte’ (2018) komt het Groninger landschap sterk naar voren. In 2022 verscheen haar roman ‘Als je ze kent’. Het verhaal beschrijft op een realistische manier de problemen waar het personage Nora tegen aan loopt na jarenlang met schulden te hebben geleefd. Het is een heldere en hoopvolle roman over saamhorigheid in de wijk en het overwinnen van onbegrip. Bij Podium Nicolaaskerk zal Fieke Gosselaar vertellen over het schrijfproces en voorlezen uit eigen werk.

JTK-strijkkwartet

Lyke Nota (viool 1), Vera Backer (viool 2), Niek de Boer (altviool) en Joost de Boer (cello) vormen samen het JTK Strijkkwartet. Deze vier jonge musici uit de JongTalentKlas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen spelen werken van o.a. Beethoven, Dvořák en Mozart. Vorig jaar speelden zij de sterren van de hemel bij Podium Nicolaaskerk!

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !