DWA/Argo pakt belangrijke winst tegen ROG

WINSUM – Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo het returnduel in de derby van het Noorden. ROG uit Groningen kwam op bezoek in Winsum. Het vorige duel eindigde met een gelijke stand en beide ploegen waren ook zaterdag opnieuw aan elkaar gewaagd. Na een ruststand van 9-9, wist DWA/Argo na een zeer spannende wedstrijd, aan het langste eind te trekken. De eindstand werd 17-15.

Binnen het basisachttal van trainer/coach Lisette Hamminga startte Lieke Stoepker zaterdag langs de lijn. Nick Brandsma speelde zijn eerste wedstrijd weer na zijn blessure, wat tevens goed uitkwam, want Sjouke Hoekstra was door een enkelblessure uitgeschakeld.

In de tweede minuut wist de jarige Yarin Smedema de score te openen en pas na zes minuten was er opnieuw een treffer te bewonderen. Ditmaal uit handen van de Groningers. Hierna vielen de doelpunten om en om. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, want beide teams konden steeds op een gelijke stand komen en elke keer was er een andere ploeg die het voortouw nam. Dit bleef zo tot aan een stand van 6-6. Hierna scoorde ROG twee treffers op rij, wat ervoor zorgde dat ROG een gaatje van twee doelpunten maakte. Zo snel als ROG twee treffers maakte, zo snel konden ook Jildau Smedema en haar neef Ole Smedema scoren, wat opnieuw voor een gelijke stand zorgde. Hierna waren beide ploegen nog eenmaal trefzeker, waardoor er halverwege een gelijke stand van 9-9 op het scorebord stond.
Coach Hamminga benadrukte in de rust dat er weer opnieuw dertig minuten alles gegeven moest worden en dat er nog van alles mogelijk was in dit duel. Er moest clean verdedigd worden zoals in de eerste helft en af en toe moest het team even de rust opzoeken in de aanvallen.

Na de rust maakte ROG twee treffers op rij, waardoor DWA/Argo tegen een achterstand van twee verschil aankeek. DWA/Argo gaf niet op, want Sanne Schuuring en Yarin Smedema zorgden samen voor opnieuw een gelijke stand. Nadat ROG de 11-12 maakte, sloeg DWA/Argo een gaatje. Nadat Ole Smedema voor een gelijke stand van 12-12 zorgde, maakte Sanne Schuuring twee belangrijke treffers op rij. DWA/Argo stond twee treffers los en, met een 14-12 voorsprong, moest DWA/Argo alles op alles zetten om de voorsprong vast te houden. Met nog ruim tien minuten te gaan kon er nog steeds van alles gebeuren in deze zeer spannende pot, die voor het publiek een leuke wedstrijd was om naar te kijken.
ROG gaf zich ook nog niet gewonnen en maakte 14-13, maar Jildau Smedema was trefzeker en daardoor stond DWA/Argo opnieuw met twee doelpunten voor. Zoals het de gehele wedstrijd eigenlijk al ging, wist ROG in deze spannende slotfase toch weer twee goals te maken, wat opnieuw zorgde voor een gelijke stand, 15-15. Werd er dan opnieuw gelijk gespeeld in de derby van het Noorden? Er volgde een enorm spannende slotfase waar nog steeds van alles mogelijk was. Uiteindelijk was het DWA/Argo dat als sterkste uit de bus kwam. De binnen de lijnen gekomen Lieke Stoepker zorgde met haar treffer voor 16-15 en Ole Smedema rondde koelbloedig zijn volledig vrije kans af, waardoor de laatste treffer van deze wedstrijd werd gemaakt. Met een eindstand van 17-15 heeft DWA/Argo belangrijke punten gepakt in deze, tot het einde, spannende competitie.

Scores DWA/Argo: Sanne Schuuring (4x), Jildau Smedema (4x), Yarin Smedema (3x), Ole Smedema (3x), Tom van der Laan (1x), Nick Brandsma (1x), Lieke Stoepker (1x).

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo een uitduel tegen hekkensluiter SIOS. In het vorige duel wist DWA/Argo te winnen met 22-19. DWA/Argo zal dit duel opnieuw moeten winnen, want elk punt telt nu in deze laatste fase van de competitie, waar de onderste twee ploegen degraderen. Het duel zal om 20.00 uur van start gaan in Wolvega.

Stand:

Flamingo’s                                   11-22

HHV                                             11-13

DIO/Donkerbroek/Odis/VZK       11-12

ROG                                            11-12

Spannum                                     10- 9

DWA/Argo                                   11- 9

De Hoeve                                    10- 8

SIOS                                            11- 1

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !