Ovenschotel met zoete aardappel, spruitjes en kip

recept voor 4 personen.

Ingredieënten:

 

  • 4 kippendijen, zonder bot
  • gerookt paprikapoeder, naar smaak
  • zout & peper
  • 400g zoete aardappelblokjes
  • 500g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 1el gembersiroop
  • 1el olie
  • zout & peper
  • matig gerookt paprikapoeder

Verder nodig: bakblik met bakpapier – bakpan – oven voorverwarmen op 190C.

Bereiding;

Hussel  in een kom de zoete aardappel, spruitjes, sinaasappelrasp, gembersiroop en olie, zodat alles er goed onder zit. Spreid dit gelijkmatig uit op je bakplaat en bestrooi met zout, peper en gerookt paprikapoeder. Rooster dit nu 20-25 minuten in de hete oven. Halverwege schep je het even om.

Tegen de tijd dat je geroosterde groente op de helft is leg je de kippendijen, die je hebt gekruid met zout, peper en paprikapoeder, in de hete bakpan. Bak de kip 10-12 minuten, en draai halverwege om. Haal uit de pan en laat even onder aluminiumfolie rusten. Serveer de geroosterde groente met de kippendijen.

Eet smakelijk

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !