Gemeente gaat statushouders opvangen in opvanglocaties Afghanen

HET HOGELAND – Het college van B&W heeft besloten om de opvanglocaties voor Afghanen in Winsum en Uithuizen in te zetten voor gezinshereniging van statushouders. Deze mogelijkheid is ontstaan nu de instroom van de Afghaanse evacués is gestagneerd en de uitstroom sneller gaat dan verwacht.

Het COA heeft de gemeente verzocht de leeggekomen ruimtes in te zetten voor de opvang van statushouders. Het college heeft hiermee ingestemd omdat de locaties in Winsum en Uithuizen tot november 2024 beschikbaar zijn gesteld.

De opvang van statushouders en hun gezinnen is een tijdelijke situatie. Mensen vertrekken wanneer er woningen voor hen zijn gevonden. Dat kan ook buiten de gemeente zijn. De Afghaanse evacués die er nu wonen, blijven er wonen totdat ook zij uitstromen naar een eigen woning.

Aanstaande maandag- en dinsdagavond lichten de gemeente en het COA het besluit toe aan omwonenden van de opvanglocaties in Uithuizen en Winsum.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.