Inschrijving nieuwe Noordroute Pronkjewailpad 

GRONINGEN – Dit jaar kunnen wandelaars (verdwenen) kastelen en borgen ontdekken op de nieuwe Noordroute van Pronkjewailpad. Net als bij de jaarlijkse Tocht om de Noord in het laatste weekend in september zijn unieke kenmerken dat deels door gebouwen en over terreinen kan worden gewandeld en daarbij telkens een ander zintuig wordt aangesproken.

Er ligt al zo’n 1000 km Pronkjewailpad, een gastvrij lange-afstandpad in Groningen langs talloze mooie pronkjuwelen in de schatkamer van Groningen. Het Pronkjewailpad bestaat uit vier windrichtingen: Noord, Zuid, Oost en West en hebben allemaal een eigen verbindend thema. Dit jaar wordt een nieuwe Noordroute geopend.

Gastvrije ondernemers

Uniek aan het Pronkjewailpad is de samenwerking met zo’n 500 (toeristische, recreatieve en culturele) ondernemers op de route. Zij fungeren als stempelpost en bieden de wandelaars daarnaast een gastvrij gebaar aan. Bijvoorbeeld iets te proeven, te beleven of te ontdekken. Erg leuk voor de wandelaar en een mooie kans voor de ondernemer om een ‘visitekaartje’ af te geven!

Verbindend thema 2023: (verdwenen) borgen en kloosters

Ieder jaar staat het Pronkjewailpad in het teken van een typisch Gronings thema. De afgelopen jaren hebben bijvoorbeeld Groninger kerken, molens en het landschap centraal gestaan. In 2023 is het centrale thema (verdwenen) borgen en kastelen. Deze nieuwe Noordroute loopt zoveel mogelijk langs en door locaties waar borgen en kastelen staan (of hebben gestaan). Het Pronkjewailpad is van april tm oktober, donderdag tm zondag geopend en wordt voor wandelaars die een hele route (windrichting) hebben voltooid afgesloten met de camino in november met finish in de Martinikerk in Groningen.

Opening Etappe van de maand

Het wandelen van het complete Langeafstand wandelpad is niet voor iedereen weggelegd. Daarom is op het Pronkjewailpad de ‘Etappe van de Maand’ geïntroduceerd. Hiermee wordt de volledige route opgedeeld in kleinere etappes en worden gedurende een maand extra activiteiten en arrangementen georganiseerd. Zo is het voor (bijna) iedereen mogelijk om eenvoudig kennis te maken met wandelen op het Pronkjewailpad. De eerste Etappe van de maand wordt geopend op zaterdag 8 april 2023 en wordt gewandeld van Baflo naar Uithuizen.

Voor meer informatie over het Pronkjewailpad ga naar https://www.pronkjewailpad.nl

Inschrijven voor de hele route of alleen Etappe van de maand kan via https://pronkjewailpad.registro.nl/register

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !