Winkelhaak stopt noodgedwongen 

ONDERDENDAM – De afgelopen acht jaar sinds 15 juli verscheen de blog ‘De winkelhaak ‘ dagelijks, na verloop van tijd vijf keer per week en sinds februari 2022 naast www.facebook.com/kees.willemen92 ook op de website van www.omroephethogeland.nl  dus bereikbaar voor iedereen. Helaas is de laatste winkelhaak verschenen op vrijdag 27 Januari 2023.

Aanvankelijk was een computerprobleem de reden. De verwachting was dat dit snel zou kunnen worden opgelost. Dat was niet het geval. Toen ‘ het machinepark ’ eenmaal op orde was, en er weer geschreven en getekend kon worden, vertraagde ziekte  een spoedig verschijnen. Helaas krijgt een en ander een slepend karakter. Maar er zou mee te leven en ook te werken zijn.

‘De winkelhaak‘ is  het verhaal van een  tachtigjarige man die iedere dag heel vroeg in de morgen zomer en winter een stukje  wandelt met zijn hond in het buitengebied van zijn Gronings dorp midden in de aardbevingsregio. En dat ook doet als het stormt, regent of hagelt. De helft van het jaar in het pikdonker loopt. En dan een heel andere wereld ontdekt

Dat is het basale gegeven van ‘De winkelhaak ‘. Kort geleden werd de artrose bij de hond die al bejaard is, zo onverdraaglijk dat lopen voor haar niet meer gaat. De hond is meer dan een side-kick. Zij is degene die het verhaal bij elkaar houdt. Nantske, de hond,  is niet dood maar kan niet meer. Dat leidt tot een nooit verwacht ,maar abrupt einde van de blog

‘De winkelhaak’ telt een aantal zeer trouwe lezers. Voor hen is stoppen verdrietig. Dan is de belofte dat op zeker moment er een soort van vervolg komt in een of ander vorm wellicht nu een  schrale troost. Maar mogelijk een sprankje hoop voor de toekomst.

Kees Willemen

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.