Stinzenplant of Börgbloumke? Stinzenplantenrondwandeling in Domies Toen

PIETERBUREN – Zondagmiddag 2 april wordt er in Domies Toen in Pieterburen een rondleiding gegeven over vroegbloeiende bollen en knollen. Domies Toen vertegenwoordigt hierbij zelfs de landelijke collectie van Stinzenplanten. Stinzenplanten, of Börgbloumkes, geven het voorjaar een fleurige start van het seizoen.

Jan Willem Zwart, bestuurslid van Domies Toen en groot stinzenfloraliefhebber,  heeft het druk in deze tijd van het jaar. “Ik ben enthousiast over deze planten en zie vooral de relatie met insecten en in het bijzonder bijen. Als mensen mij hiernaar vragen, vertel ik er graag over.” Domies Toen doet ook mee aan de landelijke https://stinzenflora-monitor.nl/ Hierop is precies te zien welke planten er op dit moment bloeien. Dit is natuurlijk sterk weersafhankelijk. De winteraconieten maken inmiddels plaats voor lenteklokjes, daslook en keizerskronen. Zondagmiddag 2 april, 14 uur neemt Zwart geïnteresseerden me in een fleurige wandeling door Toen.

Het vegetarisch tuincafé Bertje Jens is open.

Domies Toen heeft een gidsje over stinzenplanten gemaakt. Dit is tijdens de rondleiding te koop.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.