Twee vermakelijke avonden bij Kunst Na Arbeid

USQUERT – Het dorp stond de afgelopen twee zaterdagavonden in het teken van toneel. De plaatselijke toneelvereniging Kunst Na Arbeid, bracht afgelopen twee zaterdagavonden  een doldwaze klucht op de planken. Aan de reacties van het publiek mag worden opgemaakt dat het een zeer vermakelijke avonden waren.

Toneelvereniging Kunst Na Arbeid uit Usquert kan terug kijken op twee mooie toneeluitvoeringen in het dorpshuis te Usquert. Zij brachten de afgelopen twee zaterdagavonden een doldwaze klucht in drie bedrijven op de planken. Drie jaar lang kon de toneelvereniging de uitvoering niet geven vanwege de Corona-pandemie. De toneelvereniging bestaat alweer 92 jaar en wilde hun 90 jarig bestaan graag uitgebreid vieren, maar ook dat viel in het water door de Corona-pandemie.

Nu stond de cast van KNA gelukkig weer te schitteren in het dorpshuis van Usquert. In totaal over beide avonden hebben ongeveer 230 toneelliefhebbers gekeken naar alle doldwaze capriolen in het driebedrijvige toneelstuk “De Geweldige Dokter Paul”, geschreven door auteur Henk Roede. Het publiek heeft op deze avonden de lachspieren danig moeten aanspreken. Dat het publiek het toneelstuk waardeerde kon men aan de lachsalvo’s in de zaal dan ook goed horen. De tien acteurs van de cast van KNA wist het hilarische stuk, onder de regie van Bertha Smith, dan ook vlot en vakkundig op de planken te brengen. Hilariteit alom dus in de zaal bij de aanwezige toeschouwers, die zagen hoe Dokter Paul aan zijn eerste werkdag in zijn net overgenomen dierenartspraktijk begon. De oude dierenarts nam het niet zo nauw met de regels en dat zorgt voor hilarische momenten in de spreekkamer van Dokter Paul. Het publiek werd makkelijk meegezogen in de verhaallijn van het stuk en dat resulteerde in een daverend applaus aan het einde van de avond.

Na de voorstelling werd nog aandacht besteed aan het feit dat Bertha Smith al 18 jaar lang de regie voor haar rekening heeft genomen en inmiddels al 67 jaar lid is, maar daar nu mee gaat stoppen. Zij kreeg uit handen van voorzitter Harald Wiersema een bos bloemen en een cadeau, namens iedereen van KNA en een groot applaus viel haar ten deel. Daarnaast werden alle vrijwilligers in het zonnetje gezet, omdat het onmogelijk is om een toneeluitvoering te organiseren zonder deze geweldige mensen die zich ieder jaar weer belangeloos inzetten, aldus bestuur en leden van de toneelclub.

Tijdens de pauze’s en na het toneelgedeelte werd er een powerpoint presentatie vertoond op een groot scherm met foto’s van KNA uit het verleden en heden. Vele mensen konden hierbij nog wat herinneringen ophalen. Na alle plichtplegingen  werd de trekking verricht van de zaalverloting en gingen er vele mensen huiswaarts met prachtige prijzen. Ook alle sponsoren zijn bedankt voor hun bijdrage aan het geheel. Onderhoudsbedrijf Conny Brugge, Technisch Centrum Jansen, M&M Staltrans en Pieterman Metaaldetectors waren dit jaar de sponsoren van de club! Bestuur en leden van Kunst Na Arbeid kijken dan ook terug op twee meer dan geslaagde toneeluitvoering.

Op de website van KNA staan inmiddels foto’s en videofragmenten van het toneelstuk die je nog kunt bekijken. www.toneelvereniging-kna.nl

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.