Nieuwe expositie in Het Spijslokaal Warffum

WARFFUM – Van 3 april t/m 30 juni 2023 is er weer een prachtige en heel diverse expositie te bezichtigen in Het Spijslokaal in Warffum. Dit keer van de Warffumse kunstenaars Mirjam Theuwissen, Jovita Klaverdijk en Jim Ernst.

Het Spijslokaal is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur en op zondag van 13.00-17.00. Komt u van ver dan is het, in verband met een eventuele besloten partij, verstandig om vooraf even te bellen (0595-252160) of te mailen (spijslokaalwarffum@gmail.com) met Het Spijslokaal.

Mirjam Theuwissen ontwerpt en maakt kleding en (woon-)accessoires. Naast haar textielwerk is ze sinds de kunstacademie bezig met fotografie.

Als onderdeel van een project naar aanleiding van de nalatenschap van haar in 2016 overleden partner beeldend kunstenaar Frank Daalder, maakte ze foto’s van delen van zijn schilderijen (soms in de ruimte) om ze vervolgens digitaal te laten printen op (katoenen) fluweel. De bedrukte stof is verwerkt in o.a. kussens, kledingstukken en ook in op zichzelf staande kleine ‘schilderijtjes op fluweel’.

Jovita Klaverdijk werkt met gemengde technieken op doek, papier en karton. Onderwerpen vindt ze in alles waar haar oog op valt. Vaak zijn dat details van het bebouwde en onbebouwde landschap, waarbij het onderwerp teruggebracht wordt tot de essentie. Kust en zee, bouwwerken en dieren zijn terugkerende thema’s. Het beeld spreekt voor zich, maar roept soms vragen op.

Haar werk kan monumentaal en krachtig, maar ook subtiel en beweeglijk zijn.

Jim Ernst fotografeert architectuur, kunstwerken en landschappen en heeft een voorkeur voor vervreemding. Dat doet hij door een ongebruikelijk standpunt te kiezen, op de huid te kruipen van het onderwerp of door de keuze voor een bepaalde weersomstandigheid.

Voor landschappen gaat hij er graag op uit bij mist, ruige rijp, dooi of volle maan, terwijl hij voor architectuur en kunst meestal kiest voor contrastrijk licht. Het leeuwendeel van zijn werk bij deze expositie is zwartwit, waarvan sommigen op museaal formaat.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !