Koninklijke onderscheiding voor Thema Mansholt uit Vierhuizen

VIERHUIZEN – Thema Mansholt (71) uit Vierhuizen ontving vrijdagmorgen in het dorpshuis ’t Vierhuis een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Henk Jan Bolding.  Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Om ceremoniële redenen spelde haar echtgenoot Dirk de Paus haar de onderscheiding op.

Sinds 1986 is Thema Mansholt, met een onderbreking van vier jaar wegens verblijf in het buitenland, actief in het bestuur van de vereniging voor dorpsbelangen in haar woonplaats. Ze was voorzitter en secretaris. Als bestuurslid was ze onder meer verantwoordelijk voor het onderhouden van de contacten met de gemeente en het werven van fondsen. Ze gaf leiding aan een ingrijpende verbouwing van het dorpshuis in Vierhuizen. Thema Mansholt was verder nauw betrokken bij de geschiedschrijving van de Westpolder waar ze werd geboren.

Ze is sinds 2013 secretaris-penningmeester van de Stichting Project Triton. De stichting verzorgt onder meer gratis uitstapjes voor mensen met een verstandelijke beperking, veteranen en mensen met een kleine beurs met een voormalig marinevaartuig. Tijdens de tochten verzorgt ze ook de catering aan boord. Sinds maart vorig jaar staat ze een gevlucht gezin uit Oekraïne bij. Het gezin is ondergebracht in haar vakantiehuis in Oost Groningen.

Burgemeester Henk Jan Bolding vindt de onderscheiding “een welverdiende bekroning van een indrukwekkende vrijwillige loopbaan die vooral Vierhuizen veel, heel veel waardevols heeft gebracht.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !