Nicolaaslezing over verdraagzaamheid door Bertien Minco

KLOOSTERBUREN – Op zondag 16 april a.s. houdt Bertien Minco, directeur van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork (en woonachtig in Hornhuizen) om 15.00 uur in de Nicolaaskerk van Kloosterburen de tweede Nicolaaslezing. Het onderwerp is verdraagzaamheid.

Wat bedoelen we eigenlijk als we jaarlijks met de Dodenherdenking tegen elkaar zeggen: ‘Dit nooit meer’? Wat is de betekenis van herdenken in een tijd waarin tolerantie soms ver te zoeken lijkt?  Over waar het ontbreken van verdraagzaamheid allemaal toe heeft kunnen leiden, gaat het in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Bertien Minco vertelt hierover en gaat tijdens deze Nicolaaslezing met de aanwezigen in gesprek over de betekenis van het verleden voor de toekomst.

De lezing vindt plaats in de Nicolaaskerk, St. Jansstraat in Kloosterburen. Entree: vrije gift. Info: www.nicolaaskerk.NU of  0595 487788. Reserveren via info@nicolaaskerk.NU

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !