Stakingen van de baan: akkoord over nieuwe cao streekvervoer

UTRECHT – Vakbonden en werkgevers zijn het eens geworden over een nieuwe cao voor het streekvervoer. De werknemers krijgen in 27 maanden stapsgewijs 15 procent meer loon en een eenmalige uitkering van duizend euro.

Ook komen er maatregelen om de werkdruk te verlagen, zoals extra pauzes. En komt er een ouderenregeling. Die houdt in dat een werknemer die vanaf 63 jaar 60 procent werkt, 80 procent krijgt uitbetaald en 100 procent pensioen opbouwt en andere maatregelen die de werkdruk te verlagen.

Het akkoord moet nog worden voorgelegd aan de leden van vakbond. Onder de cao streekvervoer vallen zo’n 13.000 mensen.

Overigens is er nog geen akkoord over de cao multimodaal vervoer, waar zo’n 1300 buschauffeurs, conducteurs en machinisten onder vallen die werken bij Arriva (noorden en zuiden), Keolis (oosten) en Qbuzz (westen). De gesprekken voor die cao gaan volgende week verder.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !