Lauwersmeer komende maanden op slot door oefeningen

LAUWERSOOG – De komende maanden is een deel van het Lauwersmeer afgesloten vanwege militaire oefeningen. Bij deze oefeningen wordt scherpe munitie gebruikt. Het slot op het gebied geldt voor telkens een paar dagen. 

De oefeningen vinden plaats van 1 tot en met 5 mei, van 8 tot en met 12 mei, van 12 tot en met 16 mei en van 6 tot en met 8 juni. Op deze dagen zijn de fiets- en wandenpaden in en om het militair oefenterrein Marnewaard afgesloten. Dit betekent onder meer dat ook de Marne-wandelroute met een lengte van 7,5 kilometer niet toegankelijk is. Dit wordt ter plekke met rode vlaggen en/of lichten aangegeven.

Aangezien de oefeningen met scherpe munitie worden uitgevoerd, wordt er een onveilige zone ingesteld. Binnen dit gebied mogen geen menselijke activiteiten plaatsvinden. Het is dus strikt verboden om het terrein in deze weken te betreden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !