Voorjaarssoep van Raapsteeltjes

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • scheut olijfolie
  • 1 l bouillon
  • 400 g doperwten (diepvries)
  • 100 g raapsteeltjes
  • 125 ml crème fraîche
  • zachte geitenkaas, hoeveelheid naar smaak

Bereiding:

  1. Snipper ui en knoflook fijn en fruit ze in wat olie.
  2. Voeg de bouillon, 300 gram doperwten en de raapsteeltjes toe (houd een paar blaadjes achter voor garnering).
  3. Laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Haal de pan van het vuur en maal de soep glad met een staafmixer.
  5. Roer er de rest van de doperwtjes en de crème fraîche door en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.
  6. Garneer de soep met wat gebrokkelde stukjes zachte geitenkaas en enkele verse blaadjes raapsteeltjes.

Eet smakelijk

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !