Arabische winkel in stilte geopend in Winsum

WINSUM – De nieuwe winkel in de Hoofdstraat Obergum, het is een klein culinair paradijs voor de liefhebber van de zeg maar Arabische keuken. Imad Alhamdan verwezenlijkt er een oud plan mee.

“Ik had in het begin het plan om een restaurant te beginnen, maar dat was te hoog gegrepen,” zegt de 37-jarige inwoner van Sauwerd, ruim zeven jaar geleden uit Syrië gevlucht. Vervolgens kwam het plan in zicht om een winkel te beginnen. Via, via -ons kent ons –  wist hij het pand in het midden van de Hoofdstraat te betrekken. Hij legt zich toe op producten uit Turkije, Syrië en Marokko.

Wat is de reden om speciaal naar deze winkel te komen? “De prijzen,” zegt Imad, “en de uitgebreidheid van het assortiment. Je vindt hier wat ergens anders niet wordt aangeboden. Ik heb wel honderd verschillende kruiden in de winkel.”

De zaak is zonder al te veel lawaai geopend. Na de Ramadan, in de laatste week van april, wordt er een openingsfeest gegeven./BM

Foto: Imad en winkelbediende Chaleb (r)

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !