Rondwandeling stinzenplanten in Domies Toen met Heilien Tonckens

PIETERBUREN – Op zondagmiddag 23 april is er weer een stinzenplantenrondwandeling door Domies Toen. Nu zijn de latere stinzenplanten zoals de narcissus poeticus maar ook de kievitsbloem met de trouwe vazal de gulden boterbloem in bloei. Deze keer met Heilien Tonckens, deskundig op het terrein van stinzenplanten, de drijvende kracht achter de landelijke stinzenfloramonitor, groenontwerper, tuin- en landschapsadviseur en adviseur van Domies Toen.

Heilien Tonckens is gewaardeerd Stinzenflora-kenner uit Appelscha. Zij is van jongs af aan gegrepen door wilde- en stinzenplanten en heeft van haar passie haar beroep gemaakt. Zij inventariseert Stinzenflora Fryslan als opvolger van D.T.E. van der Ploeg en adviseert over herstel van stinzenflora in parken bij kastelen.

Zij schreef de basisgids ‘Stinzenplanten’ met Wil Leurs, die prachtige foto’s ervoor maakte, en met Rick Hoeksema.

Dit keer op een afwijkende tijd, 13.00 uur in verband met het concert van Maya Fridman in de Petruskerk om 15.00 uur (zie de agenda van de kerk). Zo is het mogelijk om zowel de rondwandeling te volgen als het concert te bezoeken.

Deelname rondwandeling is gratis, maar er moet wel toegang voor de tuin betaald worden. Vegetarisch tuincafé Bertje Jens is open.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !