Inflatie daalt naar 4,4 procent in maart door prijsdaling energie en motorbrandstoffen

DEN HAAG – Consumentengoederen en -diensten waren in maart 4,4 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het CBS. In februari was de inflatie 8,0 procent.

De afname van de inflatie kwam vooral door de prijsontwikkeling van energie. In maart was energie 36,5 procent goedkoper dan in dezelfde maand een jaar eerder. In februari waren de prijzen 2,9 procent lager.

Motorbrandstoffen hadden ook een neerwaarts effect op de inflatie. De prijzen waren in maart 20,8 procent lager ten opzichte van een jaar eerder. In februari waren motorbrandstoffen 9,4 procent goedkoper. In maart 2022 betaalden consumenten gemiddeld 2,29 euro voor een liter Euro 95, dit jaar betaalden consumenten gemiddeld 1,81 euro. Een liter diesel kostte in maart vorig jaar gemiddeld 2,12 euro, dit jaar was dat 1,63 euro.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.