Oorlog op ‘t Hogelaand

UITHUIZEN – Brassband Immanuël geeft op 12 en 13 mei een theatervoorstelling over de bezettingstijd en bevrijding in onze regio. De locatie is het voormalig oorlogsmuseum in Uithuizen: Tocamaheerd. De voorstelling bestaat uit twee toneelspelers, beelden van toen met muzikale ondersteuning van Immanuël.

Ook in onze regio is er genoeg gebeurd in de oorlogstijd. Op basis van deze gebeurtenissen heeft Sebe Gast, regisseur en toneelschrijver van andere grote toneelvoorstellingen één verhaal gemaakt. In een dialoog tussen een jonge reporter en een oudere (Grunninger) man die de oorlog heeft meegemaakt komt de historie weer tot leven. Brassband Immanuël heeft passende muziek geprogrammeerd die de emotie van de verhalen extra zal versterken. Op deze manier was het project de Ridder van Stenhoesheerd ook opgezet en dat heeft gezorgd voor een indrukwekkende voorstelling. Bij dit project wordt daar nog een schepje bovenop gedaan door ondersteunend beeldmateriaal wat getoond wordt op grote schermen. Zo zullen de verhalen, vooral voor de lokale bezoekers, nog meer gaan leven.

Tijdens de voorstelling zal er ook een première zijn van een muziekstuk. Immanuël heeft componist Martijn Oostra de opdracht gegeven om op basis van een oud lied, dat veel in de oorlog werd gezongen, een nieuw muziekstuk te schrijven. Dit werk zal op 12 mei in première gaan.

De voorstelling begint om 19.30 uur en wordt gehouden in Tocamaheerd aan de Dingeweg 3 in Uithuizen. De kaarten kosten € 10,- per stuk en zijn te reserveren via info@brassbandimmanuel.nl of telefonisch bij mevrouw F.J. van Dijken, (0595) 41 26 54. De kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Coop Verstraete in Uithuizermeeden en Slagerij Patriek Knot in Uithuizen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.