Kaartverkoop theatervoorstelling Kunstvloed van start

SAUWERD – Vrijdagavond was de start van de kaartverkoop van de grote theatervoorstelling van Kunstvloed: ‘De Dorpswinkel’. De première van het muzikaal locatietheater is op 9 september. Het decor: het Onstaborgterrein in Sauwerd. In totaal zijn er 4 voorstellingen: op 9, 10, 11 en 12 september, elke avond van 20.00 tot 22.15 uur. Wie nu al een kaart wil kopen, kan dat doen via de website: www.kunstvloed.nl.

‘De Dorpswinkel’ is een grote openlucht theatervoorstelling over het ontstaan van de dorpswinkel in Sauwerd. Een luchtige en muzikale voorstelling vol intriges en humor. Een voorstelling voor het dorp, door het dorp, in het dorp en van het dorp.

Elke theaterstoel staat middenin het oeroude landschap van Sauwerd. Aan de hand van scènes en livemuziek wordt het verhaal van de dorpswinkel in Sauwerd verteld; een verhaal over verandering, vertrouwen, inspiratie, samenwerken en over thuisgevoel. De voorstelling De Dorpswinkel laat zien dat dromen werkelijkheid worden door de handen ineen te slaan.

Het verhaal

De dorpswinkel in Sauwerd wordt beheerd en gerund door een coöperatie: de inwoners van Sauwerd. Het toneelstuk ‘De Dorpswinkel’ laat op een luchtige manier zien hoe het idee voor de dorpswinkel is ontstaan en hoe dat idee het hele dorp aan het rollen bracht. Het vertelt ook het verhaal van de eerste jaren, waarin de dorpswinkel en de medewerkers uitzoeken hoe je een dorpswinkel runt. Een winkel voor het dorp, door het dorp, in het dorp en van het dorp. Maar wat betekent dat?

Schrijver en regisseur van het stuk is de ervaren scriptschrijver Nico van der Wijk uit Groningen. De voorstelling wordt gespeeld door amateurspelers uit Sauwerd en omgeving.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !