Thody Mendes maakt de beste mosterdsoep van Het Hogeland

BEDUM – Op zaterdag 22 april vond de finale van Heel Het Hogeland kookt plaats bij de Koffieleut in Bedum. Vier finalisten streden om de titel van de beste mosterdsoep van Het Hogeland. De mosterdsoep van Thody Mendes bleek de lekkerste.

De wedstrijd werd georganiseerd door het Taalhuis in samenwerking met o.a. Mensenwerk Hogeland, de Voedselbank en Werk op Maat tijdens De Week van Taal. Marne mosterd doneerde de mosterd voor alle deelnemers.

Een deskundige jury beoordeelde de soepen van Meike Buma, Rianne Hessels, Fatemeh Sadti en Thody Mendes. De jury was unaniem in hun oordeel dat alle soepen ’top soepen’ waren. Maar er kan er maar één de winnaar zijn en uiteindelijk was het Thody Mendes uit Oosternieland die de titel van de beste mosterdsoep van Het Hogeland in de wacht sleepte.

Thody kookte zijn mosterdsoep op een houtkachel, wat de soep een heerlijke smaak gaf. Maar wat de jury vooral opviel, was het pepertje dat Thody in zijn soep had verwerkt. Dit gaf de soep net dat beetje extra en maakte het volgens de jury de lekkerste mosterdsoep van Het Hogeland. Voor het recept van de winnende mostersoep klik hier.

De organisatie en partners van Heel Het Hogeland kookt zijn erg blij met het succes van de wedstrijd en willen alle finalisten bedanken voor hun deelname. Het was een geweldige dag vol lekkere soepen en gezelligheid.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !