Toeristisch seizoen Winsum geopend

WINSUM – Het toeristisch seizoen in Winsum is afgelopen zaterdag succesvol geopend! Op zaterdag 22 april kwamen inwoners en toeristen samen om te genieten van de activiteiten die werden georganiseerd, vanaf Marenland konden toeristen en inwoners een bootje en prikstok lenen om een ‘Clean Up’ te doen van het Winsumerdiep. Dit was niet alleen goed voor het milieu maar zorgde ook voor een mooie uitstraling van het dorp.

Dorpsgidsen gaven rondleidingen door het allermooiste dorp van Nederland en lieten geschiedenis en bezienswaardigheden zien aan geïnteresseerde bezoekers. Op het dorpsplein konden kinderen en volwassenen knutselen en hun creativiteit uiten met het thema Winsum. De sfeer was gezellig en ontspannen.

De officiële opening van het toeristisch seizoen werd gedaan door Jessica Hoekstra van Stichting Promotie Waddenland. Zij sprak haar waardering uit voor de vele vrijwilligers en dorpsgidsen die hebben bijgedragen aan het succes van deze dag en benadrukte het belang van toerisme voor de lokale economie.

Met de geslaagde opening van het toeristisch seizoen in Winsum is de toon gezet voor een succesvolle zomer vol activiteiten en evenementen. Winsum is klaar om bezoekers te ontvangen en te laten genieten van al het moois dat het dorp te bieden heeft.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.