Burgemeester Bolding spreekt tijdens herdenking in Uithuizen

UITHUIZEN – Het 4 mei Comité in Uithuizen heeft burgemeester Henk Jan Bolding bereid gevonden om dit jaar in Uithuizen te spreken. Hij zal met name ingaan op het jaarthema van de 4 mei viering: LEVEN MET OORLOG. De herdenkingsbijeenkomst in de 800 jaar oude Jacobikerk begint om 19 uur en staat onder leiding van predikant Peter Zuidema.

Door leerlingen van het Hogeland College uit Uithuizen worden muziek en gedichten  voorgedragen. Organist Ab Gramsbergen speelt een tweetal klassieke orgelstukken van Johann Sebastiaan Bach op het Arp Schnitgerorgel.

Om 19.50 uur leggen burgemeester Bolding en predikant Peter Zuidema samen met Fiene Loonstra van de Prins Willem Alexanderschool en Sander Koenz van het Hogeland College  twee kransen bij het oorlogsmonument op het  Kerkplein. Leerlingen van de basisscholen leggen samen met raadslid Harma Dost bloemen. Vlak voor 8 uur klinkt dan het taptoesignaal en volgt vanaf 20.00 uur de twee minuten stilte. Aansluitend wordt daarna het eerste couplet van het Wilhelmus gezongen onder begeleiding van muziekvereniging B&O.

De Jacobikerk is vanaf 18.30 uur geopend. Na afloop van de plechtigheid kan men in het koor van de Jacobikerk nog even napraten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Dit jaar is er ook voor de eerste keer een middagprogramma. Vanaf 13.00 uur en nog een keer om 15 uur vertelt Noord-Groninger kenner Teun Juk over de familie S.M. Knorringa in de showroom van Autobedrijf Lantinga. Om 14 uur en 16.00 uur vertelt Willy Westerdijk over de geschiedenis van de familie J. Cohen aan de Oosterstationsstraat 9.

Vanaf 20.30 vertoont jongerenvereniging De Dispel de oorlogsfilm DEFIANCE met Daniel Craig in de soosruimte boven De Kandelaar (Hoofdstraat-Oost 18).

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.