Pasta met prei en spek in roomsaus

Ingrediënten voor

4 personen

  • Tagliatelle 500 g
  • gerookte spek  dobbeltjes200 g
  • prei 3 stengels
  • zure room 250 ml
  • lichte room  (20% vet)200 ml
  • parmezaan  (schilfers) handje
  • boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereiding

Maak de prei schoon en snij hem in ringen. Stoof gaar in een beetje boter. Voeg er de zure room en de lichte room aan toe en laat al roerend even doorkoken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

 Bak de spekdobbeltjes  goudbruin in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

 Kook de pasta beetgaar. Giet af en schep er de preisaus door.

Verdeel de pasta over voorverwarmde borden. Strooi er de spekjes over. Werk af met parmezaanschilfers en eventueel een plukje groen.

Eet smakelijk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !